1.2.13

Αν θέλεις να κάνεις πολύ μικρά σοκολατάκια



Με τα γλυκά και εμένα δεν υπάρχει και πολύ σχέση.  Γι’ αυτό ξέρω να φτιάχνω μόνο κέικ ( αλήθεια επιτυχημένο ) και νομίζω κορμό, από την στιγμή κιόλας που αποφεύγω τη γλουτένη οι επιλογές είναι λίγες.  Δεν ξέρω όμως πως μου ήρθε αυτή η σκέψη να κάνω αυτά τα -ας πούμε- σοκολατάκια. Αλήθεια δεν θυμάμαι αν είχα δει την ιδέα κάπου, κάπως, κάποτε ( σιγά μη διεκδικήσω και πνευματικά δικαιώματα ), οπότε όπως καταλαβαίνετε ότι έκανα είναι χωρίς κάποια συγκεκριμένη συνταγή.

 


Έλιωσα σοκολάτα.  Λευκή και γάλακτος.  Πήρα καλής ποιότητας, δηλαδή βιολογική με μεγάλο ποσοστό κακάο.
Πήρα μετά και βούτηξα μέσα φουντούκια, αμύγδαλα ( χωρίς φλούδα) και σταφίδες.


Τα έβαλα σε σειρά σε λαδόκολλα και τα άφησα στο ψυγείο.  Μόλις σκλήρυνε η σοκολάτα τα έβαλα σε ένα ωραίο μεταλλικό κουτάκι και τα κρατάω στο ψυγείο, απ’ όπου βουτάμε κάθε λίγο και λιγάκι.


Είναι αστεία εύκολο να το κάνετε βέβαια θέλει χρόνο γιατί είναι της λεπτομέρειας. [if]






Δεν υπάρχουν σχόλια: