13.3.13

Αν θες να ξεκινάς δυνατά την μέρα σου




Αυτό είναι πια το αγαπημένο μου πρωινό. Ίσως και δεκατιανό.
*Χωρίς ζάχαρη. Χωρίς αλεύρι.*
Με δύο κομματάκια από αυτή την boosto-πιτα, όπως την έχω βαφτίσει, είμαι σούπερ ήρωας για τις επόμενες ώρες. Όχι δεν είναι δική μου συνταγή, αλλά δεν θυμάμαι πια και από που την είχα ξεσηκώσει.


Η συνταγή λέει πως τα αλέθουμε όλα στο μπλέντερ εως ότου να γίνουν σαν αλεύρι. Ωστόσο εμείς εκείνες τις μέρες κάψαμε το μπλέντερ και δεν το είχαμε αντικαταστήσει. Δεν με κράταγε τίποτα όμως. Επέστρεψα στον παραδοσιακό τρόπο με το γουδί. Και για ότι δεν είχε κανείς υπομονή να κυνηγάει με το γουδοχέρι το αφήσαμε ολόκληρο. Ήτανε τέλειο-τέλειο-τέλειο, έτσι κι αλλιώς!


Θα χρειατείτε (άλεσμα):
1 χούφτα αμύγδαλα
1 χούφτα καρύδια
1 χούφτα φουντούκια
1 χούφτα κολοκυθόσπορο
1 χούφτα ηλιόσπορο
1 χούφτα λιναρόσπορο
1 φλ.τσαγιού κεχρί
Για χοντρό κόψιμο στο μπλέντερ (εγώ απλά τα έκοψα μικρά κομμάτια):
2 μεγάλα αχλάδια
1 μπανάνα
Για την ολοκλήρωση:
1 χούφτα γκότζι μπέρι
1 χούφτα σταφίδες
1 χούφτα τριμμένη καρύδα
1 κ.γ. κανέλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 αυγά και 4 ασπράδια
Ξεκίνησα τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ και ότι δεν βρήκα εκεί το πήρα από βιολογικά. Η συσκευασία από το καθένα βγάζει δύο πίτες, δηλαδή είναι 2-3 χούφτες το σακουλάκι.
* Πρόσθεσα 2 βανίλιες και ήταν τέλειο και σε γεύση και η μυρωδιά σε όλο το σπίτι*


Τα ανακατεύεις όλα μαζί και τα απλώνεις στο ταψί, σε χαρτί ψησίματος. Ψήνεις στην μεσαία σκάλα, στους 180°C για 30΄.

 Θα το δεις να σκουραίνει στον φούρνο.

Ήτανε απόλυτα διασκεδαστικό να μετράω με χούφτες και να τα απλώνω όλα στον πάγκο. Είναι εύκολο, έστω και με γουδί. Σέρβιρε με μέλι και πασπάλισε με καρύδα!
Είναι σαν μπάρα δημητριακών με εσάνς καρυδόπιτας και πραγματικά δίνει φοβερή ενέργεια ενώ είναι χορταστικό. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε και περιμένω σχόλια. ; ) [an]

6 σχόλια:

Dear e-diary είπε...

Εμένα μου θυμίζει παστέλι... Θα το κάνω! πολύ καλό και υγιεινό!

anif είπε...

Έχεις δίκιο..Θυμίζει παστέλι!Ωστόσο η υφή είναι σαν κέικ τελικώς, δεν είναι σκληρό. Ίσως το ψυγείο βάλει το χεράκι του σ'αυτό.

Η Γλωσσου είπε...

Να ρωτησω κάτι...πόσο καιρό αντέχει πριν χαλασει ?

anif είπε...

Γλωσσου ξέρω πως μια φορά που το κράτησα μια βδομάδα και τις πρώτες 2-3 μέρες το είχα εκτός ψυγείου έπιασε το καθόλου χαριτωμένο χνούδι πάνω. Το βάζω στο ψυγείο από την πρώτη μέρα πια και φροντίζω να καταναλώνεται σε 4-5 μέρες το πολύ. Πράγμα πολύ εύκολο!Εως μια βδομάδα πιστεύω θα διατηρείται στο ψυγείο. Ως εκεί όμως γιατί έχει και το αυγό.
Περιμένουμε εντυπώσεις!!!

Giota Poutouri είπε...

Καλησπερα σας, τι υπεροχη συνταγη... Θελω τοσο πολυ να την δοκιμασω! Ωστοσο, εχω μια απορια... Το κεχρι το βαζω ωμο??? Κ αν ναι, το χτυπαω κ αυτο στπ μπλεντερ να γινει σκονη?

anif είπε...

Γιώτα μου, να τη δοκιμάσεις οπωσδήποτε. Θα ενθουσιαστείς!
(ΝΑΙ,) Το κεχρί το βάζεις μαζί με όλα τα άλλα που αναφέρω στην πρώτη στήλη που είναι για άλεσμα. Είναι πανεύκολη!
Γράψε μας εντυπώσεις!

ΥΓ. Συγνώμη για την καθυστέρηση! Κάπου χάθηκε, κάπου χαθήκαμε.. : / : )))