17.4.13

Αν η ζωή σου δίνει λεμόνια..


...φτιάξε λεμονάδα! Εκτός του ότι αυτό είναι μια στάση ζωής που με βρίσκει σύμφωνη το σημαντικότερο είναι ότι με την λεμονάδα έχουμε περάσει την σχέση μας σε άλλο επίπεδο. Θα την πω σαφέστατα σχέση μίσους-πάθους. Διότι ενώ τρελαίνομαι για λεμονάδα, παράλληλα η ζάχαρη μου αρέσει.. μόνο στο μαλλί της γριάς! Kαι σκέτος χυμός λεμονιού δεν παλεύεται!
Την τελευταία φορά που ήμουν στην Ιφιγένεια με ρώτησε ο γαμ-bro-ς μου αν θέλω σιρόπι από αγαύη στο τσάι μου. Ορίστε? Κι έτσι κάπως γνωρίστηκα με την αγαύη κι αυτή βάλθηκε να μπει στην λεμονάδα μου. Επιτέλους!
Αρχικά αγόρασα απ΄τα βιολογικά το σιρόπι αγαύης. Δεν είχα ιδέα πόσο γλυκό είναι οπότε το πήγα δοκιμάζοντας. Έριξα 8 κουταλιές της σούπας, γιατί απ'το λίγο που δοκίμασα δεν ήταν και πολύ γλυκό. Η μούρη μου πρέπει να πήρε μια τρελή έκφραση μετά από την γουλιά και οι κουταλιές έγιναν γρήγορα 18 στο σύνολο. Βγήκε πιο γλυκιά από ότι ήθελα. Καταλήγω πως στο 12-15 θα ήταν ότι πρέπει. Ούτε γλυκιά, ούτε ξυνή. Την επόμενη φορά...


Τα λεμόνια ήταν 11 μέτρια. Στύψιμο όλα και σούρωμα λεπτό στο γυάλινο αποστειρωμένο μπουκάλι.
Για άρωμα έβρασα σε κατσαρολάκι νερό (1 ποτήρι) και πρόσθεσα δύο κουταλιές ξερό λεμονόχορτο (λουίζα), δύο φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο και δύο ξύσμα από λεμόνια. Τα άφησα ένα τέταρτο σκεπασμένα μέχρι να ετοιμάσω τα υπόλοιπα και σούρωσα στο μπουκάλι.
Ανακατεύεις, αφήνεις να κρυώσει και μετά στο ψυγείο. Πόσο διατηρείται αυτό αλήθεια? Ξέρει κανείς? Όχι ότι θα μείνει πολύ, αλλά πρέπει να ξέρουμε.
Στο σερβίρισμα αραιώνεις με νερό κατά βούληση. Και με τα παγάκια, που μπορείς επίσης να φτιάξεις από χυμό λεμονιού, είναι απλά ΜΑ-ΓΙ-ΚΗ! Η τέλεια λεμονάδα με την διακριτική παρουσία της λουίζας και του δυόσμου!Λεμονάδα με σιρόπι αγαύης!


Τώρα που το σκέφτομαι γιατί όχι και με μέλι?! Ή με κανέλα?? Ή με τζίντερ?!
Οι πειραματισμοί συνεχίζονται..[an] 

Συνοψίζοντας;
11 μέτρια λεμόνια
1 ποτήρι βραστό νερό
2 κ.σ. ξερό λεμονόχορτο (λουίζα)
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
12(μέτρια)-18(γλυκιά) κ.σ. σιρόπι αγαύης
1 (λίτρου) γυάλινο μπουκάλι αποστειρωμένο


*Σας θυμίζω πως θα χρειαστείτε και ένα χωνί*

Δεν υπάρχουν σχόλια: