18.1.12

Αν θες αυθεντική καρμπονάρα / If you want original carbonara

Κι εκεί που περασμένες δώδεκα μας έρχεται μια λιγουρίτσα πετάγεται η Τζένα και λέει «Θα σας φτιάξω μια αυθεντική καρμπονάρα». Εντάξει….Την λιγουρεύομαι κάθε μέρα από τότε!!!

1 πακέτο spaghetti no 6 (μην βάλεις σπαγγετίνι, λυπήσου το!)
5-6 φέτες μπέικον
4 κρόκους αυγών (φρέσκα απ’το κοτέτσι σου ή φρέσκα βιολογικά)
6 κ.σ. κρασί λευκό (μην μου βάλεις ότι σου ξέμεινε από πάντα, να πίνεται)
6 κ.σ. ζουμί απ΄τα μακαρόνια σου
150γρ. (περίπου πάντα) τριμμένη παρμεζάνα
150γρ. (ως ανω) κεφαλοτύρι τριμμένο
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
80-100γρ βούτυρο (υπολόγισε απ’το τουβλάκι, μην το λυπάσαι)
Αλατοπίπερο

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό (αντι για αλάτι η Τζένα βάζει κύβο λαχανικών στα κέφια). Σε ένα τηγάνι πετάς ψιλοκομμένο το μπέικον σκέτο και το ψήνεις μέχρι να βγάλει τα υγρά του κι να στεγνώσει. Άσ’το στην άκρη.
Πριν σουρώσεις τα μακαρόνια θυμήσου να κρατήσεις τις 6 κουταλιές που λέγαμε. Τις ανακατεύεις σε ένα μπωλ με τα αυγά και το κρασί. Ρίχνεις το βούτυρο στην κατσαρόλα, τα μακαρόνια ζεστά, τα τυριά, το μπέικον και ανακατεύεις συνέχεια στο ζεστό-σβηστό μάτι και αφού τα ανακάτεψες καλά-καλά τα περιχύνεις με το μείγμα που έχεις στο μπωλ. Ανακατεύεις συνέχεια και στο τέλος ρίχνεις φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον μαιντανό.
ΥΓ. Στο ίντερνετ υπάρχουν πολλές παραλλαγές, όλες λένε πως είναι αυθεντικές. Εγώ θα πω πως η φίλη μου η Τζένα είναι μισή Ελληνίδα-μισή Ναπολιτάνα και επειδή αυτήν την συνταγή δοκίμασα και αυτή την φίλη αγαπώ αυτήν θα λέω «Αυθεντική καρμπονάρα»! Χμ! [an]
DigitalBreakout's photostream

500gr. Spaghetti no6 (not spaghettini, please..)
5-6 slices bacon
4 egg yolks (fresh or biological)
6 soup spoons of white wine (one that you can also drink)
6 soup spoons of the water you boil your spaghetti
300gr. Parmesan cheese, finely grated
3 soup spoons parsley, finely grated
80-100gr. Butter
Salt-pepper

Boil your spaghetti with salt (you can use vegetables cube instead, as Zena does sometimes). You cook your bacon in cutted in small pieces in a pan until it’s totally dried.
Before you strain your spaghetti remember to keep the 6 spoons we said from the boiled water. Then pour o into the bowl you have your eggs with the wine and mix them. In your pot you have the butter, spaghetti, cheese and the bacon and you mix them when the hob is still warm but switched off. Then you add the bowls stuff and keep mixing them. Last but not least your pepper and the parsley.
PS. You will find many more recipes called the original carbonara. What I say is that this is my friends Zenas recipe who is half Greek and half from Napoli and this is what I ate and I still dream it and this Is the friend I love so I’ll keep saying this “The original carbonara”! Hm! [an]

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

polu wraia syntagh..h alh8eia einai...kai epitelous au8entikh...alla 8a pros8eta kai ligo liwmeno skordo sto sotarisma tou mpeikon kai liga manitaria....

anif είπε...

Μμμ...Δεν ξέρω τι λέει η παράδοση, αλλά το σκορδάκι είναι πάντα ευπρόσδεκτο!Καλή ιδέα! :) [an]