23.12.11

Αν βρέθηκες μέσα στο πλήθος

 
Την Κυριακή ήταν εκείνη η ημέρα του χρόνου που είναι ανοιχτά τα καταστήματα …για να ψωνίσει ο κόσμος σου λέει…ξέρετε εκείνη που ο κόσμος κυκλοφορεί έξω μάλλον άσκοπα ψάχνοντας ( άγνωστο πού ) το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα για να νοιώσει γιορτινά. Αυτή ήταν η ημέρα που διάλεξα να πάμε οικογενειακώς στο …..Mall… εντάξει μη βαράτε, μην μουντζώνετε… Εννοείται, πως θέλαμε να ψωνίσουμε κάτι πραγματικά.
Είναι αλήθεια ότι για να καταφέρουμε να φτάσουμε στο στόχο μας ήταν δύσκολο. Δηλαδή, πήγαινες όπου πήγαινε η λαοθάλασσα των εκατοντάδων ανθρώπων, αν ήθελες να πάρεις ένα πουκάμισο ας πούμε δεν σήμαινε ότι θα κατάφερνες να φύγεις από τη ροή του πλήθους στο συγκεκριμένο κατάστημα, μπορεί να σταματούσαν στις καφετιέρες για παράδειγμα…εκεί θα σταματούσες κι εσύ.  Όταν ο μικρός ζήτησε τουαλέτα, έπεσε πολύ γέλιο γιατί για να στοχεύσεις το άνοιγμα του διαδρόμου της τουαλέτας έπεφτε ξύλο, άσε που όταν έμπαινες πια μέσα νόμιζες ότι έχεις σταματήσει σε κάποιο άθλιο εστιατόριο της Εθνικής οδού που έχουν σταματήσει και 3 λεωφορεία του ΚΤΕΛ που πάνε για προσκύνημα μέρες που είναι.
Αφού λοιπόν κάναμε τρείς γύρους τον όροφο που βρισκόταν το κατάστημα που μας ενδιέφερε καταφέραμε να μπούμε μέσα και να ψωνίσουμε αυτό που θέλαμε.
Μέσα στα καταστήματα ήταν λυπηρό το θέαμα γιατί ήταν σαν πρωινό καθημερινής εκτός εορταστικής περιόδου. Άδεια μαγαζιά και άδεια από ψώνια χέρια των επισκεπτών. Φυσικό, δουλειές δεν υπάρχουν και τα δώρα Χριστουγέννων δεν τα είχε πάρει μέχρι αυτήν την Κυριακή κανένας, αν και ποιος θα ξοδέψει έτσι το δώρο του φέτος. Ουρά υπήρχε μόνο στα διαφημιστικά περίπτερα που όλο και κάτι μοίραζαν δωρεάν.  Ήταν φανερό ότι είχαν πάει όλοι για να διασκεδάσουν την πίκρα τους για τα άπιαστα Χριστούγεννα, για τα παιδιά τους που έμαθαν βίαια ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης, για την πληγωμένη και χωρίς ελπίδα καρδούλα τους που δεν βρίσκει χαρά. Κι όμως δεν πρέπει να σταματήσουμε να προσπαθούμε…ακόμα και στο σχολείο οι αγαπημένοι μας καθηγητές, επιβράβευαν την προσπάθειά μας. Αυτές τις ημέρες ας γεμίσουμε τα πάρκα, ας εκμεταλλευτούμε ότι υπάρχει από τους Δήμους – μπορεί να είναι λιγότερα φέτος, αλλά υπάρχουν, μαζευτείτε με φίλους και προσπαθήστε να κάνετε σαν παιδιά, παίξτε, τραγουδήστε, χορέψτε…δεν χρειάζονται τόσα πολλά λεφτά για αυτό…χρειάζεται αγάπη για εμάς, για τους γύρω μας… όσο περισσότερο καλό υπάρχει γύρω μας εξαφανίζεται το κακό. [if]

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: