19.1.12

Αν θέλεις να μάθεις πως η τροφή είναι θεραπευτική

Νοιώθω πολύ περήφανη και χαρούμενη όταν βλέπω φίλους να πετυχαίνουν τους στόχους τους, τα όνειρά τους ή έστω τις επιθυμίες τους.  Έτσι ένιωσα λοιπόν και όταν ο φίλος Νίκος Λιάπης, μετά το πολύ ωραίο blog του: http://ippokrates-ygeia-diatrofi.blogspot.com/ , έγραψε το βιβλίο του: “Ιπποκράτειος διατροφή” (http://www.iviskospublications.gr/ ).
Και τον στηρίζω λοιπόν χωρίς ενδοιασμούς.
Ήμουν πολύ τυχερή να ακούσω από τον ίδιο πολλές συμβουλές για τη διατροφή, τις οποίες έχει μαζέψει μετά από πραγματική έρευνα, και να τις εφαρμόσω με εξαιρετικά αποτελέσματα. Έμαθα όχι να ακολουθώ ένα πρόγραμμα δίαιτας, σαν αυτά που παίρνουμε από τους διαιτολόγους, αλλά να μάθω ποια τρόφιμα μπορούν να είναι δηλητήρια και ποια ευεργετικά για τον οργανισμό μας. Σκεφτείτε με τόσα έτοιμα φαγητά, fast food, αναψυκτικά και όλα τα άλλα σχετικά που τρώμε, πόσα χημικά βάζουμε στον οργανισμό μας. Ε, το σκάσαμε το σώμα μας! Με πόσους δαίμονες να παλέψει!?
Είναι εντυπωσιακό, πώς χρησιμοποιώντας σαν οδηγό το βιβλίο, πόσο αλλάζεις γενικά. Και όταν λέω γενικά δεν εννοώ μόνο το βάρος, είναι σημαντικό να ξεφύγουμε από το κλισέ δεν τρώω κάποια φαγητά μόνο για να αδυνατίσω, αλλά την ευεξία, την αντοχή, την αντιμετώπιση του άγχους, των αλλεργιών ακόμα και τη χαρά ότι κάνεις κάτι καλό για τον εαυτό σου και τους γύρω σου, όταν ας πούμε μαγειρεύεις για την οικογένειά σου ή τους φίλους σου.
Δεν είναι εύκολο να απαλλαγούμε από τις διατροφικές συνήθειες που έχουμε από παιδιά και δεν σημαίνει ότι αν καταφέρουμε να πετάξουμε βλαβερές τροφές θα ζούμε σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, απλώς θα μάθουμε να αξιολογούμε αυτά που τρώμε αλλά και κάπου να ξεφύγετε δεν είναι θέμα. Και μόνο να έχουμε στο νου μας να εφαρμόζουμε μερικά από αυτά  είναι μια καλή αρχή. Μην αγχώνεστε υπάρχουν πολλές επιλογές.

Εγώ σας γράφω για την προσωπική μου εμπειρία, αλλά μπορείτε να μάθετε πολύ καλύτερα από πρώτο χέρι ότι χρειάζεστε, στην παρουσίαση του βιβλίου που θα γίνει  στη γκαλερί  «Πυλαρινός», πλατεία Μητροπόλεως 11 – Αθήνα, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 18.30

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Δρ. Μανώλης Βελονάκης MD,
Καθηγητής Πρόληψης και Υγιεινής Πανεπιστημίου Αθηνών

Δρ. Φώτιος Πανέτσος, Μηχανικός Βιοτεχνολογίας

Αντιγόνη Ωραιοπούλου B.Sc., M.Sc., M.A.
Βιολόγος – Διατροφολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Μας έχουν υποσχεθεί και κάποια σεμινάρια για να σιγουρευτούμε ότι καταλάβαμε καλά όσα διαβάσαμε. Περιμένουμε!!!  [if]

1 σχόλιο:

Ippokrates είπε...

Σ´ ευχαριστώ πολύ για την όμορφη ανάρτηση και τα καλά σου λόγια. Να μια καλή ανταμοιβή για την προσπάθειά μου να γράψω και να τυπώσω την "Ιπποκράτειο Διατροφή"!