15.12.12

Αν ψάχνεις μια βόλτα σε Μουσείο



Δεν το συνηθίζουμε να πηγαίνουμε στα μουσεία της Αθήνας και ντροπή μας δηλαδή, αλλά πραγματικά κρύβουν θησαυρούς.
Με αφορμή τον μηχανισμό των Αντικυθήρων πήγαμε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας .
Ο μηχανισμός και όλες οι πληροφορίες για τα ευρήματα του ναυαγίου των Αντικυθήρων σε αφήνουν άφωνο.  Εκτός του ότι γνώριζαν πλανήτες και κινήσεις τους, κατάφεραν να φτιάξουν και μηχανισμό πραγματικά πολύπλοκο για να κάνουν μετρήσεις. Αν δεν το δεις από κοντά, δεν μπορείς να φανταστείς το μεγαλείο τους.

Με μάγεψε τόσο πολύ που δεν σκέφτηκα να βγάλω φωτογραφίες από αυτό. Άκουγα την ξεναγό, διάβαζα τις λεπτομέρειες, έβλεπα το 3D βίντεο και είχα απορροφηθεί τελείως. Να πούμε εδώ ότι καλό είναι να κανονίσετε ξεναγό γιατί αξίζει πολύ.


Εκτός πάντως από αυτήν την έκτακτη έκθεση η οποία βέβαια θα παραμείνει μέχρι τον Απρίλιο, το μουσείο έχει πολύ ωραία εκθέματα.




Επίσης, έχει ωραίο σημείο για ένα καφεδάκι, που όταν κάθεσαι εκεί δεν καταλαβαίνεις σε καμία περίπτωση ότι είσαι στο κέντρο της Αθήνας.
Μπορεί να μας ακούγεται περιττό το σχόλιο σχετικά με τον σπουδαίο αρχαίο ελληνικό πολιτισμό αλλά μέσα σε τέτοιους χώρους, καταλαβαίνεις το μεγαλείο και νοιώθεις κάπως χειρότερα που τίποτα από αυτά δεν εκτιμάει κανένας πλέον.  [if] 




Δεν υπάρχουν σχόλια: