21.1.15

Αν αγαπάς τα βιβλία...

Επειδή έχουμε καιρό να γράψουμε για βιβλία και μαζεύτηκαν πολλά και διάφορα, ορίστε ένα post με 5 βιβλία που διάβασα πρόσφατα και συστήνω χωρίς δεύτερη σκέψη.

 
Το δεύτερο best seller του John Green, ενώ δεν έχω διαβάσει το πρώτο του "Το λάθος αστέρι".  
Ένα βιβλίο γεμάτο εφηβεία, ανθρώπινες σχέσεις κάθε είδους και χαρακτήρες που ενώ αρχικά σου φαίνονται προβλέψιμοι στο τέλος έχουν κάτι το ιδιαίτερο.
Νομίζω πρέπει να βιαστώ να διαβάσω και το πρώτο του βιβλίο γιατί φαίνεται ότι είναι ο συγγραφέας που θα γράφει βιβλία τα οποία μετά θα γίνουν ταινίες. Μου αρέσει πολύ γιατί είναι νέος και φαίνεται στον τρόπο που γράφει.

Επειδή τα ψυχολογικά θρίλερ και ως ταινίες είναι το είδος που προτιμώ, αυτό το βιβλίο είναι από τα πρώτα στην κατηγορία του. Ενώ θεωρείται ένα από τα πολλά αστυνομικά θρίλερ που έχουν κυκλοφορήσει τελευταία, πραγματικά ξεχωρίζει και παίζει με την ψυχολογία των ηρώων.  
Αν έχετε βαρεθεί τα σκηνικά εγκλήματος και τα σχετικά...μην το χάσετε.

 Αυτό μου το δάνεισε η Φωτεινή και το διάβασα χωρίς αναπνοή.  
Την ταινία δεν την έχω δει οπότε δεν ήξερα τί να περιμένω.
Δεν φαντάζεται κανείς πώς μπορεί μια ιστορία αγάπης να εξελιχθεί μέσα σε μυαλά που έχουν πάρει περίεργες στροφές.
Ευχαριστώ Φωτεινή.

 Το βιβλίο που έκανε θραύση στα best sellers και κατά τη γνώμη μου όχι άδικα.
Πολύ ιδιαίτερο βιβλίο.  Δεν μοιάζει με κανένα.  Έχει πειραγμένα, υποθέτω, ιστορικά στοιχεία και σουρεαλιστικό χιούμορ.  Καιρός να διαβάσουμε την "αναλφάβητη που ήξερε να μετράει".

Για τελευταίο ( σε αυτό το post ) σας άφησα ένα παραμύθι για μεγάλους, ίσως βέβαια θα είχε ενδιαφέρον να το διαβάσουν και παιδιά.
Η ασυμβίβαση κοτούλα που αγωνίζεται, θα γίνει ο ήρωάς σας.

Συνεχίζουμε να διαβάζουμε και στείλτε μας σχόλια και προτάσεις για ανάγνωση.

[if]

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το Λάθος Αστέρι είναι πολύ ωραίο επίσης και πολύ νεανικό. Συμφωνών ότι είναι ωραίο που ο συγγραφέας είναι νέος. Ευχαριστώ.