19.10.11

Αν σκέφτεσαι το Παρίσι


Με αφορμή την τελευταία ταινία του Γούντυ Άλεν, Μεσάνυχτα στο Παρίσι, χάζευα μερικές φωτογραφίες της πόλης και συνειδητοποίησα ότι το πιο πολυφωτογραφημένο αξιοθέατο από τα πολλά που έχει το Παρίσι, είναι ο Πύργος του Άιφελ.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό κατασκευαστικό αριστούργημα δεδομένου ότι φτιάχτηκε το 1889, από τον Γάλλο πολιτικό μηχανικό Gustave Eiffel. Το ύψος του είναι 325 μ. και είναι κατασκευασμένο από 10.100 τόνους σίδερο.
Έχει τρεις ορόφους, ο πρώτος στα 95μ., ο δεύτερος στα 125μ. και ο τρίτος στα 300μ., ο οποίος είναι προσβάιμος μόνο με ασανσέρ. Όσοι έχουν κουράγιο μπορούν να επισκεφθούν τους δύο πρώτους ορόφους χρησιμοποιώντας τα σκαλοπάτια τα οποία είναι πάνω από 1.500.


Λειτουργούν στους ορόφους εστιατόρια, καταστήματα με souvenirs, ταχυδρομείο, εκθέσεις σχετικές με την ιστορία του Πύργου και μηχανισμό για να καταγράφει την ταλάντωση και τις μεταβολές του πύργου από τον αέρα και τις αλλαγές της θερμοκρασίας.
Η θέα είναι συγκλονιστική. Βλέπεις το Παρίσι σε μία απόσταση 70 χλμ. Το ηλιοβασίλεμα είναι μαγικό και το βράδυ με τα φώτα που παιχνιδίζουν επάνω στον πύργο απολαμβάνεις ένα «φωτεινό» υπερθέαμα. [if]




2 σχόλια:

zvarveri είπε...

τωρα που διαβασα για το πολυφωτογραφιζομενο αξιοθεταο του παρισιου, μου ρθε στο μυαλο μια πληροφορια να την μουραστω μαζι σας.

το πιο πολυφωτογραφιζομενο μερος στον κοσμο ειναι ο κηπος με τις τουλιπες στην Ολλανδια. Keukenhof λεγεται.http://www.keukenhof.nl/

ειχα παει και ξετρελαθηκα πραγματικα!!!

anif είπε...

Μεγάλο δίκιο!Θα βάλουμε Ολλανδία τώρα που το'πες!