22.10.11

Αν ονειρεύεσαι το παπλωματάκι σου


Αν και μου φαίνεται ότι πολύ νωρίς άρχισε το κρύο φέτος, νομίζω δεν μπορώ να αντισταθώ στη σκέψη να έχω το κρεβάτι μου στρωμένο με ωραία παπλωματάκια.
Αν δεν έχετε πρόβλημα αλλεργίας στα πούπουλα, η καλύτερη επιλογή είναι ένα πάπλωμα 100% πουπουλένιο, καθώς είναι η πιο υγιεινή, πιο ζεστή και πιο ελαφριά επιλογή, με διάρκεια ζωής σχεδόν 10 χρόνια. Ο καθαρισμός τους ακόμη κι αν χρησιμοποιούμε παπλωματοθήκες είναι απαραίτητος, αλλά είναι δύσκολο να γίνει σε οικιακό πλυντήριο γιατί το βάρος του με το νερό πολλαπλασιάζεται υπερβολικά. Χρειάζεται ειδικό πλύσιμο και κυρίως στέγνωμα με ψυχρό αέρα για να διατηρήσει τον όγκο του.

Υπάρχουν και τα ολόμαλλα παπλώματα τα οποία είναι αντιαλλεργικά και εξασφαλίζουν ομοιόμορφη θερμοκρασία σε όλο το μήκος του παπλώματος άρα και του σώματος.
Τα βαμβακερά παπλώματα είναι επίσης αντιαλλεργικά αλλά είναι προτιμότερα  στις ήπιες θερμοκρασίες, δεν μπορούν να μας καλύψουν στις χαμηλές θερμοκρασίες. Επίσης, μπορείτε να τα πλένετε σε υψηλές θερμοκρασίες χωρίς ιδιαίτερο άγχος.
Το πάπλωμα είναι από τα πιο ακριβά λευκά είδη, αλλά νομίζω ότι και η ποιότητα αλλά και η διάρκειά του μας αποζημιώνει.  [if]










 

Δεν υπάρχουν σχόλια: