23.10.11

Αν εχθές έχασες Dub FX στην Αθήνα


Ο Αυστραλός Benjamin Stanford έγινε γνωστός ως Dub FX από αυτό το βιντεάκι που ανέβασε ο Ben Dowden.
Παίζει beatbox με τα πόδια σε ένα loop machine όπου φτιάχνει λούπες και πετάει διάφορα εφέ/παραμορφώσεις. Οι λούπες για όσους δεν γνωρίζουν είναι  ένα ηχητικό δείγμα που επαναλαμβάνεται στην διάρκεια του κομματιού είτε αυτό είναι απλά ήχος είτε η φωνή του Benjamin στην προκειμενη παραμορφωμένη και μη. Όλα πάντως τα κάνει εκείνη την ώρα και τα κομμάτια είναι γραμμένα από εκείνον. Ξεκίνησε λοιπόν παίζοντας στους δρόμους και πουλώντας τα cd του με την κοπέλα του Flower fairy. Τώρα παίζει live σε μαγαζιά ανα τον κόσμο ενω συνεχίζει να κλείνει υπαίθρια ραντεβού νομίζω και γράφει και για τη Flower fairy όπου η γλώσσα της πάει ροδάνι και είναι πολύ γλυκιά.
Στην Αθήνα παίξανε εχθές και προσωπικά τα έπαιξα. Πρώτον εντυπωσιάστηκα με το πόσος κόσμος τον γνωρίζει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, απ'το 2005. Μπράβο του και μπράβο μας! Δεύτερον δεν περίμενα ένα τόσο καλό live. Αντίθετα με τους γέρους πια Sublime και το υφάκι "δεν μας νοιάζει αν σας αρέσει για τα λεφτά παίζουμε" που είδα στον ίδιο χώρο τελευταία ο Dub FX έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και δεν φαινόταν να έχει σκοπό να αφήσει κανέναν να φύγει ούτε καν αδιάφορος. Ο κόσμος πολύ θερμός και η ενέργεια φοβερή. O dj στην αρχή πολύ καλός και ένας φίλος του Stanford που ανέβασε κάποια στιγμή στην σκηνή εξίσου καλός με τον ίδιο. Αν έπιασε κανείς ονόματα ας τα γράψει στα σχόλια γιατί δεν τα βρίσκω. Η Flower fairy ομολογώ πως έχανε λίγο η φωνή της η οποία είναι εκπληκτική, αλλά δείτε την στα βιντεάκια καλύτερα, γιατί σ'αυτον τον χώρο εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει καλό ήχο ποτέ. Όπως και το φοβόμουνα έτσι έγινε. Κάποιοι χώροι απορώ γιατί είναι μαγαζιά αποκλειστικά για live όταν δεν στηρίζουν ηχητικά τους  φιλοξενούμενους καλλιτέχνες.
Υποσχέθηκε στο τέλος ότι θα'ρθει και του χρόνου (θα ήταν τρελός να μην ξανάρθει sold out ήταν αυτό) και εμείς πάλι θα είμαστε εκεί. Από τώρα θα εύχομαι να είναι καλοκαίρι, σε ανοιχτό χώρο και με ωραίο ήχο! Go Benji Go! [an]
Πολύ αγαπημένοι..

Δεν υπάρχουν σχόλια: