17.11.11

Αν μιλάμε για ψυχή σήμερα (17η Νοεμβρίου 1973)

Αν σήμερα γινότανε κάτι τέτοιο στα κανάλια θα έπαιζαν οι εικόνες με τους φοιτητές που γράφουν σε τοίχους και μάρμαρα και θα σχολίαζαν για απαράδεκτη συμπεριφορά και χουλιγκανισμούς.
Αν σήμερα φωνάξει κάποιος απ'τα μεγάφωνα "Αγωνιστείτε μαζί μας" θα πούνε πως είναι κάποιος γραφικός που αναμφισβήτητα ανήκει σε αριστερή παράταξη.
Αν σήμερα κάποιος φωνάξει απ'τα μεγάφωνα "Ζήτω η Ελλάδα" θα πούνε πως είναι ένας κολλημένος, εθνικιστής και φασίστας που σίγουρα ανήκει σε ακροδεξιά παράταξη.
Αν σήμερα κατέβαιναν τα τανκ στους δρόμους θα έλεγαν πως δεν είχαν άλλη λύση οι κυβερνώντες και πως ο φοιτητής που έμεινε μπροστά του ξαπλωμένος είναι "ένα παιδί".
Αν σήμερα ανοίγαμε τα μάτια και αφιερώναμε 15 λεπτά στο βιντεάκι που ακολουθεί όλοι θα λέγαμε "Είχανε ψυχή!"
Όλοι όσοι συμμετείχαν σε εκείνον τον αγώνα για την ελευθερία τους τότε είχανε ψυχή. Σήμερα που πάλι πρέπει να αγωνιστούμε για την ελευθερία μας ποιοί έχουν ψυχή; Αυτοί που πετάνε μάρμαρα δήθεν κατά της αστυνομίας ή αυτοί που μουτζώνουν ένα κτίριο όταν ξέρουν πως όλοι αυτοί εκεί μέσα τους έχουν κλέψει, προδώσει, εξαπατήσει και δεν τους καίγεται καρφί;;;; Η αγανάκτηση ξεκινάει απ'την ψυχή και ο αγώνας πάλι απ'την ψυχή πρέπει να βγαίνει χωρίς να υπολογίζει καθωσπρεπισμούς και μικροπρέπειες!
Μπράβο σε όσους συμμετείχατε τότε. Αν φυσικά στην πορεία της ζωής σας δεν προδώσατε εκείνο το παιδί.[an]

Δεν υπάρχουν σχόλια: