3.12.11

Αν ένα παιδί διαβάζει βιβλία / If a kid reads books




Για μικρούς και μεγάλους. For kids and adults.
Εκτός από τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης που λένε πως το βιβλίο είναι όντως ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου (κι ο σκύλος επίσης θα έλεγα) κι εγώ θα πω πως λατρεύω τα βιβλία και καθώς δεν υπήρξα και το πιο μελετηρό παιδί βεβαιώνω πως οφείλω τις γνώσεις μου, την σωστή ορθογραφία και πολλά άλλα στα εξωσχολικά βιβλία που τα έκρυβα πάντα κάτω απ'τα σχολικά. Κάπου στο τέλος θα δείτε και κάποια που μου έχουν μείνει εμένα από παιδί.
Even Oxfords University researchers said it: Book is indeed humans best friend (dog too Ι think)! Anyway Ι love books and I owe out-of-school books (that they were always hidden under my school books) all my knowledge, my right spelling and many others.

Θεωρώ πως το παιδί διαβάζοντας έρχεται σε επαφή με τα συναισθήματά του -τί σημαντικό!- και ενεργοποιείται η σκέψη και η φαντασία του. Ένα βιβλίο επίσης θα σας φέρει πιο κοντά με το παιδί σας και θα το βάλει γλυκά για ύπνο ή ίσως να συνδυάσει το διάβασμα με ευχάριστες εικόνες. Άλλωστε δεν θα ξεχάσει ποτέ την εικόνα σας να του διαβάζετε κι εκείνο να μην θέλει να τελειώσετε ποτέ..."Άλλη μία, άλλη μία!!!!". Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε κάποια βιβλία για παιδιά, αλλά είναι κι άλλα πολλά πολλά πολλά...
I believe that when children are reading out-of-school books feel more clearly their emotions -how important!- and it helps their meditation and fantasy. A book can also make you and your child become more attached and will help them have sweat dreams or maybe your sweatheart will combine reading with happy moments. Either way children never forget the picture of their parents reading them a nice story and themselves never wanting this to stop.."One more time, one more time!". We found a few books for kids but there are much, much, much more...
Infant to 2 years
3 to 5 years old
6 to 9 years old
10 to 12 years old
12 years and up

Από 3 ετών
3-6 ετών - Πάρτε του όλη την σειρά!

6-9ετών
9 με 12 ετών
*Από 10 ετών *

Θέλω να σας πω για ένα βιβλίο που είναι το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό απ'τις παιδικές μου αναγνώσεις. Ο μυστικός κήπος ήταν ένα χοντρό και μικρό βιβλίο με ροζ εξώφυλλο που μου έδωσε στο δημοτικό η φίλη μου η Ελένη. Θα ήθελα από περιέργεια να το ξαναδιαβάσω τώρα, να ξαναταξιδέψω πάλι σε αυτόν τον μυστικό κήπο που με έναν μαγικό τρόπο κατάφερα όσο μεγαλώνω να κάνω ακόμη βόλτες μέσα εκεί. Μυστήριο πράγμα..
Ελένη το έχει ακόμα;;;
Από 8 ετών 




Και πολύ Ζωρζ Σαρή διάβασα επίσης στην εφηβεία. Δεν ξέρω γιατί, αλλά ξέρω ότι καλά έκανα. Το ψέμα νομίζω ότι είναι πάντα επίκαιρο και θα καθηλώσει τα παιδιά σας. 


  
Να θυμάστε ότι το κάθε παιδί έχει την δική του προσωπικότητα και το δικό του γούστο. Κάποια βιβλία ίσως τους φανούν αδιάφορα, αλλά μην στεναχωριέστε. Μέχρι να καταλήξουν ποιό είδος ακριβώς τους αρέσει πρέπει να διαβάσουν απ'όλα (φαντασίας, κοινωνικά, ιστορικά κ.τ.λ.).

Δείτε κι αυτό το site..Πραγματικά νομίζω ότι θα του ανοίξει την όρεξη για διάβασμα!!!

Και μην ξεχάσετε την έκθεση παιδικού και εφηβικού βιβλίου που γίνεται κάθε χρόνο κάπου στα τέλη Ιανουαρίου. Εμείς θα είμαστε εκεί. Δείτε εδώ σχετικά. Το παιδί σας απ'το χέρι και βουρ για βιβλία!Γειά σας! [an]

2 σχόλια:

Plemelen* είπε...

Μυστικός κήπος..
Εννοείται και το έχω ακόμα! Και μάλιστα σε περίοπτη θέση,αυτή και του αξίζει.. Δε θα το είχα διαβάσει ξανά και ξανά άλλωστε..
Είναι υπέροχο που ο καθένας μας μπορεί να έχει τον δικό του μυστικό κήπο. Και να επιλέγει να τον έχει σε όποια κατάσταση επιθυμεί.. Κρατώντας πάντα ο ίδιος το κλειδί!
"Αν όλο τον κόσμο γνωρίσεις,γνώρισες πολλά.Αν γνωρίσεις τον εαυτό σου,τα έμαθες όλα."

anif είπε...

Εντάξει...Συγκινήθηκα πολύ όμως. Όπως τότε!