10.4.12

Αν θέλεις μερικά στοιχεία για σωστή διατροφή

Το Σάββατο βρέθηκα σε ένα πολύ χρήσιμο και χρηστικό σεμινάριο.
 Έχω ξαναπεί για τον φίλο Νίκο Λιάπη (http://ippokrates-ygeia-diatrofi.blogspot.com/) και το βιβλίο του για την Ιπποκράτειο Διατροφή. Το έχω διαβάσει, έχω κάνει πολλές συζητήσεις με τον ίδιο και έχω εφαρμόσει μεγάλο μέρος από αυτές τις συμβουλές και με πολύ χαρά είδα ότι ….είναι αλήθεια.
Το σεμινάριο ήταν άλλη μία ευκαιρία για να μάθω και επιπλέον στοιχεία για τις τροφές και πώς μας κάνουν καλό ή κακό, αλλά να δοκιμάσω και επιτόπου συνταγές. Ήταν ωραίο να το ζεις αυτό με μια ομάδα ανθρώπων που ενδιαφέρονται για το θέμα.
Ήταν για μένα πολύ ενδιαφέρον να βλέπω πώς καταρρίπτονται μύθοι που υπάρχουν για τη διατροφή ή για τη διαχείριση της τροφής και να διαπιστώνω με έκπληξη πώς μαζεύουμε πληροφορίες-συμβουλές που με την Ιπποκράτειο διατροφή και την ουσιαστική ενασχόληση με το θέμα, να καταρρέουν.
Είναι συνηθισμένο να πέφτουμε θύματα της μόδας και της βιομηχανίας στη διατροφή, και επειδή η πληροφόρηση που παίρνουμε πλέον κυρίως από το internet και τα περιοδικά, είναι «τεράστια», θέλει πολύ επεξεργασία για να ξεχωρίσουμε τι πρέπει να κρατήσουμε και τι όχι. Με τέτοιου είδους όμως βιβλία και σεμινάρια κάνεις μια προσέγγιση πιο κοντά στη φύση του ανθρώπου γιατί τελικά αυτό έχουμε ξεχάσει.

Το σεμινάριο ( που είναι το δεύτερο που γίνεται ) το παρακολουθήσαμε σε έναν πολύ όμορφο χώρο, το Althaia (http://www.althaia.gr/). Το περιβάλλον είχε ηρεμία, όμορφους χώρους και ωραίο άρωμα ( το σχολίασα μόλις μπήκα ). Γιατί όλα παίζουν το ρόλο τους. [if]
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: