12.9.12

Αν-αρωτιέσαι τί γίνεται στην Ικαρία;


 
10(+κάτι) πληροφορίες για την Ικαρία

 1.Η Ικαρία είναι καταπράσινη!! Όλη η νότια, ας πούμε νοτιοδυτική πλευρά της Ικαρίας είναι πανέμορφη.
      2.Έχει παραλίες σαν αυτή που -δεν την βλέπεις στους χάρτες, δεν σε οδηγούν κάποιες πινακίδες ως εκεί- είναι η ανταμοιβή σου γιατί επέλεξες να αφήσεις λίγο την ζωή σου στην τύχη και έστριψες σ’αυτόν τον άσχετο χωματόδρομο. Η παραλία όλη δική σου. Εσύ απλά κρατάς το μυστικό, γιατί έτσι κάνουν κι οι Ικαριώτες.
3. Έχει μια μικρογραφία από Σευχέλες όπου κάνεις μια κατάβαση (υπενθυμίζω ότι η επιστροφή προυποθέτει ανάβαση και μην γκρινιάζεις παρακαλώ) 5 λεπτών, αλλά φτάνεις σε ένα όντως παραμυθένιο μέρος για μπάνιο.


5. Έχει τα Θέρμα με τα ραδιούχα λουτρά. Διαβάστε εδώ σχετικά. Αν δεν το κάνεις τύπου θεραπεία όπου πρέπει να αφιερώσεις και 20 μέρες, τότε μπορείς να απολαύσεις το χαμάμ που είναι μέσα σε σπηλιά και τις θερμαινόμενες πισινούλες με το υδρομασάζ. Μπορεί να είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε ράδιο συγκριτικά με τις μπανιέρες που έχουν για θεραπευτικούς λόγους, αλλά εγώ αυτό έκανα και είναι φοβερά χαλαρωτικό.

6. Οι άνθρωποι στην Ικαρία θεωρώ πως είναι η καλή μας έκδοση. Ας πούμε τελοσπάντων πως αυτό το είδος ανθρώπου που ζει στην Ικαρία είναι πολύ καλό. Φιλικοί, χαμογελαστοί, άνετοι, χαλαροί κι ωραίοι. Τα πιο γλυκά, τρυφερά και ευγενικά παιδιά είναι εκεί (μετά τα ανήψια μου πάντα). Αν οι Θεσσαλονικείς δεν λέγανε το λα έτσι τότε η λέξη/ατάκα ‘χαλαρά’ θα ανήκε διακαίως στους Ικαριώτες. Αν δεν έχεις σκοπό να αφήσεις το άγχος και την απαιτητικότητα πίσω σου, απλά ΜΗΝ πας. Δεν θα ενοχλήσεις κανέναν, εσύ θα υποφέρεις. 

7. Πανηγύρια….πολλά πανηγύρια…παντού πανηγύρια!Αν δεν τρώτε κρέας, φάτε κάτι άλλο πριν πάτε. Άλλωστε στην Ικαρία εγώ κάθε φορά πετυχαίνω πολύ καλό φαγητό και το κρέας δεν είναι στις επιλογές μου. Ενημερωθείτε από τους ντόπιους ποιά είναι η καταλληλότερη ώρα για να πάτε στο συγκεκριμένο που θέλετε. Σε άλλα ξεκινάνε από το απόγευμα και το σχολάνε νωρίς και άλλα είναι after. Μπορεί να έχεις πάει απ'τις 10 το βράδυ, να φεύγεις στις 2 γιατί πόσο κρασί να πιεις και τότε να έρχονται όλοι και ν'αρχίζουν οι χοροί. Όλα παίζονται..

8. Στον Αρμενιστή είναι για σερφάδες. Απ'τις πιο γνωστές παραλίες της Ικαρίας, ονόματι Μεσακτή. Την συστήνω σε όσους κυνηγάνε τα κύματα και για όσους κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ, οπότε τους κυνηγάνε οι χωροφύλακες (και στον Να, κοντά στο ποτάμι, μεσ'το δάσος ξέρω πως στήνουν). Με σεβασμό στο περιβάλλον και τους Ικαριώτες ό,τι κάνεις. Από τις λίγες παραλίες της Ικαρίας που θα βρεις άμμο. Η βόρεια πλευρά πάντως δεν είναι και για να απολαύσεις τα μπάνια σου..
9. Έχει ένα καραβάκι από τον Άγιο Κύρηκο που ίσα που χωράει ένα αμάξι και σε πάει στην Σάμο (και Φούρνους)……. Κι εγώ το είχα όλο για την βέσπα μου!
 
10. Είναι εντυπωσιακό πως φτάνει ένας άνθρωπος να επιτρέπει μια τόσο ανέμπνευστη αρχιτεκτονική να συνεχίζεται γύρω του καταπατώντας τόσο υπέροχα εδάφη σαν της Ικαρίας. Καλοί, χρυσοί, καταπληκτικοί και με αξιοζήλευτο τρόπο ζωής άνθρωποι οι Ικαριώτες αλλά εδώ το χάσανε. Αξίζει να πούμε πως είναι κρίμα μετά τα τόσο όμορφα παλιά και εγκαταλελειμμένα πέτρινα σπίτια να βλέπεις αυτά τα μίνι πολυκατοικοειδή να ξεπηδάνε προκλητικά στην γη της Ικαρίας. Και να φανταστείς πως κάποτε χτίζανε έτσι ώστε να μην τα βλέπουν οι πειρατές από τα πλοία... [an]

Δεν υπάρχουν σχόλια: