16.9.12

Αν-αρωτιέσαι τί γίνεται στην Σάμο;


                                      10(+κάτι) πληροφορίες για την Σάμο

1. Καταπράσινα, πανέμορφα τοπία.
  2. Όμορφα, γραφικά, καλοδιατηρημένα παλιά και νέα κτίρια.






 
3. Θα βρεις πολύ ωραία ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε παραδισένια μέρη σε πολύ καλές τιμές.

Γιατί σε συγκρότημα πολύ ήσυχο, με πρωινό, πισίνα και γύρω θάλασσα 45 ευρώ το λες 'καλά' Αυγουστιάτικο. Πανέμορφο δωμάτιο σε ξενοδοχείο με πρωινό και τέλεια θάλασσα 40 ευρώ το λες 'πολύ καλά' Αυγουστιάτικο. Σπιτάκι ακριβώς μπροστά στην θάλασσα, με μαγευτική θέα 30 ευρώ το λες 'πάρα πολύ καλά' Αυγουστιάτικο.
 
4. Η πιτσαρία στο Κοκκάρι "Basilico"! Τουριστικότατο το Κοκκάρι, με την εμπορική γραφικότητά του και μόνο ξένους τουρίστες. Από τα πέντε βράδια στο Κοκκάρι τα τέσσερα ήταν για να δοκιμάσω κι άλλα πιάτα στο "Basilico". Νομίζεις ότι στην κουζίνα είναι η Ρώμη και στον ουρανίσκο σου ο παράδεισος. Απλά και οικονομικά.





5. Το 'π.α.ρ.ε.α' καφέ στους Μυτιληνιούς που η μαμά της παρέας μας έφτιαξε εκείνη την ημέρα το ανέλπιστα (στη πλατεία ενός χωριού είσαι, δεν ξέρεις..) καλό εσπρεσάκι.
Και η πίτσα που έφτιαχνε ο Μάικ, συνταγή του γλυκύτατου μπαμπά του, στον όρμο Μαραθόκαμπου. Σαν την παλιά καλή πίτσα που τρώγαμε παιδιά με το λίγο παραπάνω τυρί. Τιμές χαμηλές!
 
    
6. Περνάς στην Τουρκία (στο Κουσάντασι) , την οποία βλέπεις από διάφορα σημεία του νησιού. Δεν χρειάζεται διαβατήριο, η ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες είναι αρκετή. Αυτό είναι καλό αν έχεις σκοπό να πας από εκεί και να γυρίσεις την χώρα. Διαφορετικά δεν συμφέρει. Το Κουσάντασι είναι ένα άκρως τουριστικό θέρετρο που δεν νομίζω ότι αξίζει τα 100ευρώ (εισιτήριο+κάτι άλλο που πληρώνεις στο λιμάνι τους εκεί) το άτομο να πας και να’ρθεις για μια μέρα. Συν αυτά που θα αφήσεις εκεί. Ασ’τα στην Σάμο καλύτερα.

7. Ευπαλίνειο Όρυγμα. Εντάξει, ήθελα να δω κι από κοντά αυτό το εντυπωσιακότατο κατά την γνώμη μου έργο του 6ου αιώνα π.Χ.. Τελικά είδα αυτό κάνοντας ζουμ με την φωτογραφική από τα κάγκελα. Δεν φτάνει εκεί μάτι...

Ε, και ήτανε Δευτέρα και δεν είχα σκοπό να μείνω στο Πυθαγόρειο!

8. Οι καταρράκτες στο Καρλόβασι στην περιοχή Ποτάμι. Βλέπω φωτό και βίντεο διαδικτυακά κι εγώ και κλαίω ακόμα που δεν πήγα.. Άσε με!

9. Αν είσαι τύπος της ξαπλώστρας τότε σε σένα θα το αναφέρω σαν θετικό..Οι υπόλοιποι δείτε το σαν προειδοποίηση.
Στην Σάμο δεν είχα την τύχη να βρεθώ ούτε σε μια παραλία που να μην έχει ξαπλώστρα και ομπρέλα. Πέτυχα μόνο οργανωμένες. Ωστόσο επικρατεί ηρεμία και ο κόσμος είναι χαλαρός, δεν είναι όπως κάποιες πολύβουες παραλίες στην Αθήνα. Καμία σχέση!


10. Έχει από τα πιο ωραία θαλασσινά νερά που έχω κολυμπήσει. Είναι παγωμένα και καταλαβαίνω όσους λένε 'τι λέει ρε;!', αλλά θέλω να σας πω πως μετά από λίγες μέρες ανυπομονείς να νιώσεις αυτή την αναζωογόνηση. Είναι ποταμίσια και σε θερμοκρασία και σε καθαρότητα. 

Πέρασα τέλεια στην Σάμο! Ελπίζω να φανούν χρήσιμες οι πληροφορίες για το επόμενο σας ταξίδι. Κι αν πέφτει μακριά δεν πειράζει. Ήρθε η ώρα για βουτιά στην καθημερινότητα τώρα. Κι αν πέφτει βαθιά πάλι δεν πειράζει. Έτσι κι αλλιώς είμαστε εδώ να απολαμβάνουμε τις μικρές στιγμές χαράς που κρύβονται στην μέρα. Ψάξε.. ; ) [an]

Δεν υπάρχουν σχόλια: