21.11.12

Αν δεν γιορτάσουμε την τηλεόραση....να πέσει φωτιά να την κάψει!



Καλησπέρα σε όλους!
Στο ημερολόγιό μου σήμερα λέει 'Ημέρα της τηλεόρασης'. Μα πόσο σημαντική μέρα..!

Άρχισα λοιπόν να αναρωτιέμαι ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να το γιορτάσουμε..

Θα ήταν ωραία ίσως να την έχω όλη μέρα ανοιχτή. Τέλεια! Γιατί να κάνω οτιδήποτε άλλο απ'το να αποχαυνωθώ στην τηλεόραση;!

Για πιο τρελό γλέντι ίσως να επιτρέψω στον εαυτό μου να δω και παραποιημένες ειδήσεις.

Ίσως να ξαναδώ το βιντεάκι με τον Βαρουφάκη και τον Ευαγγελάτο και αυτή την φορά να δεχτώ ότι ο δημοσιογράφος δεν είναι ότι θέλει να θολώσει τα νερά, αλλά ο καημενούλης δεν πιάνει τις απλές αναλύσεις και ξεκάθαρες απαντήσεις ενός οικονομολόγου. Έχει συνηθίσει τόσα χρόνια με αερολογίες πολιτικών. Κολλάει το μυαλό..

Για να ανάψουν τα αίματα σκέφτηκα να αφεθώ να πιστέψω πως 'η Τατιάνα ' είναι τόσο καλός άνθρωπος και τους βοηθάει όλους και κρατάει καλή συντροφιά στους συνταξιούχους.

Οπωσδήποτε θα τιμήσω τα τούρκικα σήριαλ. Θα απολαύσω τα λιτά τους σπίτια, θα καμαρώσω την ομορφιά τους και δεν θα σκεφτώ δευτερόλεπτο τους άνεργους έλληνες ηθοποιούς.

Θα παρακολουθήσω κρατικά κανάλια. Υπαρχουν ακόμα έτσι; Α ναι, τώρα δεν απέλυσαν τους δημοσιογράφους που μιλούσαν 'ελεύθερα' λες και βρίσκονται υπο δημοκρατικό καθεστώς; Α πα πα, δεν θα τα σκέφτομαι αυτά. Τους ξεδιάντροπους! Η κρατική τηλεόραση είναι ελληνική και πιστεύουμε ό,τι μας λέει. Άλλωστε ο κος Λιάτσος τους ξαναέδωσε την δουλειά τους. Τί καλός!

Θα σβήσω τελείως από το μυαλό μου την γνώση ότι το κουμπί που ανάβει την τηλεόραση όταν το ξαναπατάω την κλείνει και θα σταματήσω να βλέπω ντοκιμαντέρ στον υπολογιστή μου. Ιδίως ιστορικά! Αν μάθω ιστορία τότε πως θα πιάνει η προπαγάνδα τους και ποιόν θα πληρώνουν πια για να με κοροΐδεύει. Όχι άλλη ανεργία..

Σήμερα δεν θα μιλήσω σε κανέναν, δεν θα ανοίξω καμία ειδησιογραφική σελίδα στο διαδίκτυο, δεν θα δεχτώ συζητήσεις που αμφισβητούν την εγκυρότητα της ελληνικής τηλεόρασης, δεν θα απαντήσω σε κανένα τηλέφωνο, δεν θα κάνω καμία προσπάθεια να βρω δουλειά ή να δημιουργήσω μία, το χόμπι μου θα είναι αυτή, δεν θα βγω έξω να απολαύσω την μέρα, θα ζω σαν να μην ζω, δεν θα πιάσω στα χέρια μου το περιοδικό αυτού του κυρίου που δημοσιεύει απαγορευμένες λίστες που μου λένε την αλήθεια και θα φάω μόνο ότι είναι γρήγορο και εύκολο για να μην φύγω λεπτό από κοντά της και να μην πάρω δευτερόλεπτο τα μάτια μου από πάνω της, θα τρέξω μόνο μέχρι την τουαλέτα και πίσω.

Σήμερα θα ξεκινήσω με χαζοχαρούμενες εκπομπές, θα δω όλους τους αρχαίους που παίζουν το ίδιο δράμα από τότε που βλέπω τηλεόραση, θα πιστέψω -χωρίς δεύτερη σκέψη- ό,τι μου λένε οι αντικειμενικοί κριτές και γνώστες της αλήθειας, θα δω μια ταινία αμερικάνικης προπαγάνδας, θα απολαύσω σκηνές βίας ανοιχτή σε κάθε αρνητικό συναίσθημα που μου προκαλούν, θα δω τα πάντα μέχρι να τα συνηθίσω και να τα αποδεχτώ και θα κοιμηθώ με το ένα μάτι ανοιχτό για να συνεχίσω να φοβάμαι, να σταματήσω να ελπίζω και να κάνω μόνο ότι μου λένε αυτοί.

Το μόνο που με προβληματίζει ...είναι ότι δεν έχω τηλεόραση. Τί κρίμα! [an]

2 σχόλια:

vagouair είπε...

Απο το γραφειου τυπου 'ευαγγελατου- σκατιανας σταφανιζου'.Δεν εχετε τηλεόραση??? Πως καταφερατε και ζουσατε τοσα χρόνια?? Γιορτες ερχονται... ναι ..όπως το μαντέψατε. ..Σας κανουμε δωρο μια πλασματινη τηλεοραση 29'' δώρο!! Χρονια πολλα και κουράγιο.

δΕν ΕιΜαΙ ρΟυΜπΟτ..

anif είπε...

Δηλαδή με αυτή την πλασμάτινη τηλεόραση θα μπορώ να σας δω για 29 δευτερόλεπτα?????!!!!???? Μα αυτό δεν είναι δώρο είναι ..'της μηχανής θεός' που λένε. Μην δεν το αντέξω φοβάμαι! [an]