28.1.13

Αν-εργία, αδικία, κωμωδία κι ανθρωπιά



Πριν λίγες μέρες είδαμε το "The Angels' Share" (Το μερίδιο των αγγέλων)!
Το ουίσκι κατά την διαδικασία παλαίωσής του χάνει 2% της αρχικής του ποσότητας. Αυτό λένε είναι ..."το μερίδιο των αγγέλων"! Κάτω στην γη όμως είναι κάποιοι άλλοι "άγγελοι" που ψάχνουν κι αυτοί το δικό τους μερίδιο παλεύοντας με τους "δαίμονές" τους.....ταν ταν!

Ο σκηνοθέτης (Ken Loach) έχει δώσει μια γεύση ντοκιμαντέρ σε κάποια σημεία και μάλλον σ'αυτό βοήθησε και ότι η ταινία δεν στηρίζεται πλήρως σε επαγγελματίες ηθοποιούς. Στο σενάριο (Paul Laverty) είδαμε αρχικά στοιχεία που θυμίζουν τα δυσάρεστα του σήμερα. Ανεργία, αδικία και βία. Στην συνέχεια της ταινίας δακρύσαμε, γελάσαμε πολύ και τελικώς μείναμε με μια γεύση ανθρωπιάς και ελπίδας. Έτσι και τα τοπία. Ξεκινήσαμε με το γκρίζο της πόλης και καταλήξαμε στην σκωτζέζικη καταπράσινη ύπαιθρο.
Δεν γίνεται να μην αναφέρουμε την σκηνή στο μαιευτήριο με τον πρωταγωνιστή Paul Brannigan και τον κύριο (John Henshaw) που τον επέβλεπε κατά την καταναγκαστική κοινωνική του εργασία. Ήταν πέρα για πέρα συγκινητική, αληθοφανής και ανθρώπινη. Όμως τώρα είναι πολλές που θυμόμαστε όπως το συζητάμε, οπότε θα σας αφήσουμε να τις ξεχωρίσετε κι εσείς μόνοι σας.
Ποιά είναι λοιπόν η σκηνή που σας άρεσε περισσότερο;  [an-if]

 Και κάτι που προσέξαμε..
 Κε Πανόπουλε χωρίς παρεξήγηση...Άλλωστε μας αρέσετε πολύ και ναι, είστε καλύτερος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: