2.2.13

Αν σου αρέσει η κιθάρα και τα Blues


Η φίλη μας η Τζένα μας έγραψε για τις κιθάρες από κουτιά πούρων!
Το ακούς και σου φαίνεται περίεργο και τρελό. Δύο λόγια για την ιστορία τους και κάποιες πληροφορίες ήταν αρκετά για το επόμενο κλικ στην σελίδα του Levo, ο οποίος είναι Έλληνας κατασκευαστής. Όταν είδαμε εκτός από τις κιθάρες και ενισχυτές, άλλα κι ότι μπορούμε να επιλέξουμε εμείς κάθε κομμάτι της δικής μας κιθάρας γίναμε απλά οι μεγαλύτεροι θαυμαστές στην λίστα. LEVOfuns!!!!

"Η ιστορία ξεκινάει  γύρω στο 1840 στις Η.Π.Α. Οι δούλοι εκείνης της εποχής ,φυσικά, δεν είχαν χρήματα για να αγοράσουν τα μουσικά τους  όργανα  και έτσι  έψαχναν στα σκουπίδια για να φτιάξουν την ορχήστρα τους. Ένα κουτί πούρων, ένα κοντάρι σκούπας και λίγο λεπτό σύρμα ήταν αρκετό για να φτιαχτεί μια κιθάρα, ένα banjo ή και ένα βιολί.

Με την πάροδο του χρόνου η τεχνική αυτή σχεδόν χάθηκε, τα τελευταία όμως χρόνια και για την ακρίβεια την τελευταία δεκαετία έχουν αυξηθεί πολύ οι κατασκευαστές αλλά και οι performers ανά τον κόσμο.

Αξίζει να δείτε : Tο ντοκιμαντέρ 'Songs inside the box' του 2008 (trailer) , αλλά και το underground tour 'Master of the Cigar Box Guitar Tour' που ταξιδεύει στη δυτική ακτή των Η.Π.Α. κάθε καλοκαίρι. Μην ξεχάσετε να δείτε την δουλειά του Levo!" Τζένα

Είναι κρίμα που χάνουμε τέτοιες μοναδικές και πρωτότυπες δημιουργίες, τόσα χρόνια, με την ανεξέλεγκτη βιομηχανοποίηση και τυποποίηση των πάντων.
Στο ίντερνετ ψάχνοντας θα βρείτε πολλές πληροφορίες σχετικά και στο youtube πολλά βιντεάκια.  Blues...your day!!!!! Ευχαριστούμε Τζε!!! [an-if]

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

εγω ευχαριστω! φιλακια! zena