5.6.14

Αν δεν θέλει να'ρθει το καλοκαίρι..

…Θα το φέρουμε εμεις!!!!!
Πριν λίγες μέρες ταξίδεψα στην Σαντορίνη για μια δουλειά.
Το ταξίδι ξεκίνησε με τουρίστες να κάνουν ηλιοθεραπεία στον ζεστό ήλιο έξω και κρύο απ'τον δυνατό κλιματισμό για όσους προσπαθούσαμε να κοιμηθούμε λίγο μέσα..
Είχα την τύχη η δουλειά μου να βρίσκεται στην Φοινικιά. Τί άλλο να ζητήσει κανείς! Τα σπίτια εκεί είναι παλιές κάναβες (οινοποιεία) και η αρχιτεκτονική δεν μπορεί να μην σε εμπνεύσει ώστε να κατεβάσεις τις καλύτερες ιδέες.
Γνώρισα τον παλιότερο οινοπαραγωγό που διατηρεί το σπίτι του σαν ένα πραγματικό μουσείο με όλα τα παλιά βαρέλια και εξαρτήματα.
Γύρισα το χωριό σπιθαμή προς σπιθαμή προσπαθώντας να μάθω όσο πιο πολλά γίνεται ώστε να διατηρήσω στα σχέδιά μου στοιχεία που θυμίζουν και τιμούν εκείνη την εποχή. Μιλάμε άλλωστε για έναν από τους παραδοσιακότερους οικισμούς της Σαντορίνης.
Περπάτησα με τις ώρες στα σοκάκια της Οίας απολαμβάνοντας αυτό το μετέωρο σκηνικό των βράχων και των πανέμορφων πετρωμάτων της Σαντορίνης. Αυτό που τα σπίτια ακροβατούν στις κορυφογραμμές είναι αξεπέραστα όμορφο.
Είδα όλα αυτά τα ζευγάρια Κινέζων που έχουν-δεν έχουν παντρευτεί…αυτοί περπατάνε και  βγάζουν γαμήλιες φωτογραφίες. Παντού νύφες και γαμπροί. Είναι κάπως αλλόκοτο αυτό...
Πόσο εντυπωσιακή ήταν αυτή η γκαλερί!
Οι καλύτεροι όλων!
Αυτό το νέο σκηνικό με τα ψαράκια που κάτι σου κάνουν στα πόδια, χέρια, κτλ. 
Μετά σου λέει η μόδα ακολουθεί την εποχή. Θα την έβρισκα επίκαιρη αν επιτρεπότανε το ψάρεμα εκεί μέσα.
Γαΐδουράκια….all time classic Santorini!
Κι αυτή η θέα παντού που σου κόβει την ανάσα!
Ποιός είπε ότι το καλύτερο ηλιοβασίλεμα είναι στην Οία της Σαντορίνης;;; Είναι καταπληκτικό, δεν λέω... Αλλά το ηλιοβασίλεμα όπου κι αν σε βρει θα σε μαγέψει!
Καλό μας καλοκαίρι!!!!![an]

Δεν υπάρχουν σχόλια: