22.7.14

Αν βάζεις σκούπα ενώ μαγειρεύεις (συνταγή)

Bonjour!
βραδινή λήψη, δυστυχώς…
Λίγο πριν πιάσει αράχνες αυτό το blog και μπει κανένα φάντασμα και το στοιχειώσει κάνω μια συνταγή από το πουθενά και λέω πως πρέπει να την μοιραστώ με όποιον αγαπημένο εκεί έξω επιμένει να μας διαβάζει. Η μοναδική αλήθεια είναι πως και οι δύο έχουμε απίστευτο φόρτο εργασίας που μας τρώει άπειρο χρόνο και ενέργεια. Τί ωραία να ήταν άπειρος ο χρόνος…Τέλοσπάντων, τελειώνει η μέρα και δεν έχω κουράγια να μαγειρέψω και κάτι σπουδαίο. Βάζω λοιπόν ότι έχω στο ψυγείο και βάζω και μια σκούπα στα μεγάλα κέφια και κάθομαι και τρώω ένα φαγητό μετά….σκέτη νοστιμιά! Κι έτσι μοιράζομαι εδώ. Για τους πολυάσχολους λοιπόν και μάλλον και vegan.

2 μεσαία κρεμμύδια χοντροκομμένα
3 κολοκύθια χοντροκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κύβο κοτόπουλο knorr (την βάζω αντί για αλάτι-αν είσαι τόσο vegan παράβλεψε)
5 μανιτάρια χοντροκομμένα (λευκά αγκάρικους Καρδίτσας, λέει η συσκευασία)
1 φλυτζάνι βίδες ολικής άλεσης
1 κ.σ. ντοματοπολτό
κουρκουμά
λίγο κύμινο
λίγο μοσχοκάρυδο
πιπέρι

Λοιπόν εγώ με το μάτι τα έβαζα όλα. Αυτές είναι οι δοσολογίες πάνω κάτω για 2 μερίδες. Οι βίδες είναι για το γέμισμα, καταλαβαίνετε.
Σοτάρισα σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια και αφού έγιναν διάφανα πρόσθεσα το σκόρδο, μετά τα κολοκύθια, μπαχάρια, ντοματοπολτό, κύβο και ύστερα βραστό νερό μέχρι να τα καλύψει καλά (μεσαία κατσαρόλα). Έβαλα το καπάκι και άρχισα την σκούπα(προαιρετικό). Μετά από 15' υπολογίζω έριξα τα μανιτάρια και τα μακαρόνια. Αφήνεις πάλι με το καπάκι και σε 7'-10' ήταν έτοιμο.
Είχε μελώσει όλο αυτό με το άμυλο των μακαρονιών και είχε πάρει το χρώμα των μανιταριών. Δεν είχα ιδέα ότι ένα τόσο πρόχειρο φαγητό, κατά την γνώμη μου πάντα, μπορεί από το πουθενά να βγει τόσο νόστιμο.
Bon appetit!!!![an]

Δεν υπάρχουν σχόλια: