27.11.11

Αν θέλεις να δεις την Σταχτοπούτα στον πάγο

Πήγα την Παρασκευή τον γιόκα μου με ένα φιλαράκι του στην Σταχτοπούτα στον πάγο,από το μπαλέτο της Αγίας Πετρούπολης, στο θέατρο Badminton ( http://www.badmintontheater.gr/ ).
 Ήταν η πρεμιέρα για τις παραστάσεις στην Ελλάδα και οι ντόπιοι celebrities έδιναν και έπαιρναν. Κυρία υφυπουργού με ντύσιμο σαν να πήγαινε στην Χριστουγεννιάτικη παράσταση στην Όπερα της Βιέννης στηνόταν στους φωτογράφους σαν να έχει να παρουσιάσει κάτι σπουδαίο…πότε θα τελειώσουν αυτά τα εντελώς «δεύτερα» στην Ελλάδα δεν ξέρω.
Να σας πω όμως για την παράσταση γιατί είναι πραγματικά σπουδαία, όσο μπορώ να κρίνω το πατινάζ. Αν και μπροστά μας καθόταν Ρώσοι ice-skaters, που δεν άφηναν κανένα λάθος να περάσει απαρατήρητο αλλά και έδειχναν τον ενθουσιασμό τους στις εντυπωσιακές φιγούρες. Το έργο παρουσιάζεται από το 1944 ( απίστευτο!!!) σε μουσική του Sergei Prokofiev για τα μπαλέτα Κίρωφ. Περίπου 40 χορευτές του καλλιτεχνικού πατινάζ σε μαγεύουν με την αρμονία τους και τις φιγούρες τους, οι οποίοι είναι βραβευμένοι και σε αθλητικό επίπεδο.
Είναι καλή ευκαιρία για να δείτε καλλιτεχνικό πατινάζ, γιατί είναι θεαματικό και όπως είπε και η φίλη Κωνσταντίνα πολλές φορές νοιώθουμε να μας ηρεμεί κιόλας. [if]

Δεν υπάρχουν σχόλια: