14.7.16

Αν πας σε δημόσιες υπηρεσίες

Γειά σας!!!
Εχθές αναγκάστηκα να περάσω τη μισή μέρα μου στις δημόσιες υπηρεσίες (ταχυδρομείο, ΟΑΕΕ, επιμελητήριο). Δε μιλάμε για μια απλή δουλειά. Μιλάμε για ένα άθλημα με προοπτικές πρωταθλητισμού. Θα μπορούσε να ενταχθεί στους ολυμπιακούς αγώνες και να δοξάζονται με τιμές ηρώων όσοι τερματίζουν χωρίς να έχουν τσακωθεί, κλέψει τη θέση κάποιου, κάνουν μορφασμούς δυσαρέσκειας. Για όσους εγκαταλείπουν στη μέση θα δίδεται δωρεάν ψυχοθεραπεία για ένα χρόνο και ενός λεπτού χειροκρότημα απ'το κατάμεστο στάδιο.
Και τώρα πάμε. Αν χρειαστεί να πας στις δημόσιες υπηρεσίες μας και έχεις επιβεβαιώσει ότι δεν μπορείς να το αποφύγεις με τίποτα, τότε ίσως σε βοηθήσουν οι συμβουλές μου εδώ:

ΤΙΠΣ

➵  Δε βιάζεσαι να πας κάπου μετά. Αν δεν έχεις περιθώριο να αργήσεις όσο χρειαστεί στη δουλειά σου, μήπως μπορείς να πάρεις μια μέρα άδεια και να το συνδυάσεις και με κάτι πιο ευχάριστο που θες καιρό να κάνεις;
➵  Φόρα το πιο άνετο παπούτσι σου και ντύσου ωραία, να νιώθεις καλά στα ρούχα σου τελοσπάντων.
   Έχεις φορτίσει πλήρως το κινητό σου και έχεις διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο για φωτογραφίες. Έχεις 3G με διαθέσιμα δωρεάν MB από το συμβόλαιό σου. Αν το κινητό σου δεν έχει ραδιόφωνο εσύ έχεις αποθηκεύσει την αγαπημένη σου μουσική. Έχεις ακουστικά.
  Ζωγραφίζεις; Πάρε τετραδιάκι και μαρκαδοράκι. Χρόνος υπάρχει.
   Οπωσδήποτε θα πετύχεις καβγά και κάποιον που δαιμονίστηκε και ξέσπασε ο άνθρωπος. Υπάρχουν και οι πορωμένοι που πάνε σώνει και ντε για καβγά. 

Μην μπλεχτείς. Μην πορωθείς. Μην τσακωθείς. w

Οι καβγάδες τα κάνουν όλα χειρότερα. Καθυστερούν όλο τον κόσμο που ταλαιπωρείται εκεί και μην ξεχνάμε ότι όλοι κάνουν την υπομονή τους και 'δαγκώνονται'. Επίσης, μιζεριάζει περισσότερο την όλη κατάσταση εκεί. Δες το λίγο καλύτερα και προσπάθησε να γελάσεις κάπως (με αυτή την ομολογουμένως άθλια κατάσταση του ελληνικού δημοσίου). 
Εγώ εχθές στον πρώτο καβγά τσατίστηκα με τον τρελό που ήρθε απλά για να τσακωθεί και να μας χαλάσει κι άλλο τη διάθεση, όσων περιμέναμε εκεί υπομονετικά. Δυνάμωσα μουσική.
Στον δεύτερο καβγά (μεταξύ πολίτη και υπαλλήλου) γέλασα πάαααρα πολύ με τις ατάκες και την κατάστασή μας γενικά. Αφού έβγαλα τα ακουστικά να ακούω καλύτερα.
  Όπου μπαίνεις ψάξε μηχάνημα, πάρε χαρτάκι για τη σειρά σου. Αν δε δουλεύει κάτι (έλα, αποκλείεται) ρώτα πως δουλεύει. Μην περιμένεις έτσι. Μάθε το συντομότερο τί κουλό κάνει ο κόσμος εκεί για να εξυπηρετηθεί.
  Είναι δίπλα σου κάποιος που μουρμουράει, γκρινιάζει και προσπαθεί να σου πιάσει κουβέντα; Βασικά, σύμμαχο ψάχνει και μην ξαφνιαστείς αν τον δεις από το πουθενά, εκεί που μιλάτε να πετάγεται και να ουρλιάζει κατακόκκινος και υστερικός. Αν δεν είναι αυτή η περίπτωση, απλά θα σε μιζεριάσει. Φόρα τα ακουστικάκια σου, χαμογέλα, κάτσε παραπέρα. Ας πει αλλού τις εξυπνάδες του! Όχι σε σένα, εσύ είσαι πρωταθλητής και στοχεύεις βάθρο!
    Αν κάποιος πάει να σου πάρει τη σειρά: "Με συγχωρείτε κύριε-ία μου, είναι η σειρά μου (ΧΑΡΤΑΚΙ δείξε)". Ε, όχι να μας πάρουν και τη σειρά! Αυτό δεν το δέχομαι! Αν 'αρπάζει' και επιμένει να σου πάρει τη θέση προτείνω να σταθείς αγέρωχος στη θέση σου και να πας να εξυπηρετηθείς θεωρώντας πως αυτός δεν υπάρχει, είναι αόρατος όντως. Αν ωστόσο μπορείς να του αφήσεις τη σειρά σου και δεν σου χαλάσει αυτό τη διάθεση, καν'το. Εγώ να μην το ξέρω. Με εκνευρίζει πολύ αυτός ο κατακαημένος που κλέβει θέσεις και χρόνο του διπλανού του.
   Απόφυγε να πας πρωί πρωί που νομίζουν όλοι ότι είναι καλύτερα. Έχει πιο πολύ κόσμο. Όσο πιο κοντά στο μεσημέρι τόσο καλύτερα.
    Πάρε μαζί σου κάποιο αγαπημένο σνακ. Ξηρούς καρπούς, νερό, κτλ.  
    Όταν τελειώσεις τη δουλειά σου, πανηγύρισε και πήγαινε να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί, αν έχεις το κουράγιο. 

Μπράβο ήρωα!!!
[an] Οι φωτογραφίες του κινητού μου από εκείνη τη μέρα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: